project

project m

In project M gaan we samen met gevangenen in groepssessies op zoek naar positieve vormen van mannelijkheid en werken we aan weerbaarheid en verantwoordelijkheid zodat ze opnieuw een rol in de maatschappij kunnen opnemen.

Algemene informatie

Wat is project M?

Project M is een evidence based traject met verschillende activiteiten die mannen in de gevangenis betrekt bij het kritisch nadenken en bespreken van gender, gendergelijkheid, relaties, geweld,… Dit gebeurt door middel van participatorische workshops waarin deze mannen gendergelijke en niet gewelddadige vormen van mannelijkheid leren, oefenen en beleven.

In de interventie van Project M staat het werken rond mannelijkheid centraal. Project M vormt als programma bovendien een veilige plek waar de deelnemers ‘eindelijk even zichzelf kunnen zijn’ en ‘hun masker kunnen afzetten’. Het is een plaats waar ze opnieuw mens kunnen zijn en kunnen praten over de dingen die iedere mens bezighouden; relaties, kinderen, verdriet, pijn, geluk, …, het leven. Een plaats waar ze steun vinden bij elkaar, een plaats van rust.

Gesubsidieerd met de steun van Gelijke Kansen (Federaal)

Project M wordt uitgerold in verschillende penitentiaire contexten. De half open context van het PLC in Ruiselede, de gesloten context met langlopende straffen van het Penitentiair centrum in Brugge en de context van een arresthuis in de gevangenis van Gent.

doneren

Wil je ons steunen? Doe een gift!

bekijk campagnebibliotheek

Benieuwd naar onze campagnes?