project

movemen

MoveMen is een initiatief van vzw Zijn – Beweging tegen geweld, en RoSa vzw – kenniscentrum voor gender en feminisme. Vanuit MoveMen zetten deze organisaties projecten op die jongens en mannen engageren binnen de strijd voor gendergelijkheid en geweldpreventie. Daarnaast coördineert MoveMen Platform MoveMen, het Belgische netwerk van organisaties die zich vanuit een intersectioneel perspectief verdiepen in het thema mannelijkheid. 

Algemene informatie

Wat is MoveMen?

MoveMen is verbonden aan het internationale MenEngage-netwerk. Zowel vzw Zijn als RoSa vzw zijn MenEngage-leden.  

MoveMen sensibiliseert en informeert over stereotypen en schadelijke opvattingen over mannelijkheid, en hoe deze opvattingen in relatie staan tot gender(on)gelijkheid, relaties, discriminatie en privileges, en geweld. 

Met MoveMen willen we ‘mannen in beweging brengen’, we willen jongens en mannen inspireren om nieuwe, positieve vormen van mannelijkheid te verkennen en te promoten. 

Hoe doen we dit?

  • Vormingen en projecten die we ontwikkelen en uitrollen op maat van verschillende contexten zoals het onderwijs of detentiecentra. 

  • Het MoveMen Platform dat professionals samenbrengt die werken met jongens en mannen rond gendergelijkheid, met als doel om kennis te delen, samen projecten op te zetten en aanbevelingen te formuleren naar het beleid toe. 

  • Internationale uitwisseling waarbij we de link leggen tussen internationale en lokale spelers die op een intersectionele manier werken rond het thema mannelijkheid. 

contact

Wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Koen Dedoncker (stafmedewerker bij Vzw Zijn): koen@vzwzijn.be 

bekijk folderbibliotheek

Meer informatie? Bekijk onze folders

bekijk campagnebibliotheek

Benieuwd naar onze campagnes?