campagne

kwaad zijn is oke, doe er iets mee

Met de campagne geeft vzw Zijn i.s.m. zij-kant, VIVA-SVV en Touché tips om op een gezonde manier met kwaadheid om te gaan. We ondersteunen mensen om hun kwaadheid op een positieve manier te kanaliseren en helpen op die manier geweld te voorkomen. 

Algemene informatie

Kwaadheid en geweld

Je hart gaat sneller kloppen, je wordt rood, je handen beginnen te tintelen, je ademhaling versnelt of je kan niets meer verdragen: dit zijn allemaal mogelijke signalen die aantonen dat je kwaad wordt. 

Iedereen is wel eens kwaad, dus jij hoogstwaarschijnlijk ook. En dat is oké. Kwaadheid is een normaal en zelfs noodzakelijk gevoel. De kunst bestaat erin om de kwaadheid op de juiste temperatuur te krijgen én te houden, en ze dan meteen in te zetten om er mooie dingen mee te doen. 

Kwaadheid is immers een vermomd verlangen: de emotie vertelt je dat er iets belangrijks aan de hand is en dat verandering nodig is. Bovendien bevat kwaadheid de energie om ook echt in actie te komen. 

tips om met woede om te gaan

Wat voor de één werkt, werkt daarom niet voor de ander. Zoek uit welke tips jou kunnen helpen om je kwaadheid om te zetten in een positieve kracht. Niet elke optie is in elke situatie van toepassing. Hieronder geven we enkele ideeën om je op weg te helpen.

  • Praat erover
  • Beweeg
  • Zoek de rust op
  • Ga creatief aan de slag