Workshops en concerten

Naast acties en campagnes organiseert vzw Zijn - Beweging tegen Geweld ook educatieve activiteiten waarop onze kennis en expertise gedeeld wordt met anderen. Graag willen wij ons aanbod ter beschikking stellen naar scholen, jeugdbewegingen, organisaties, bibliotheken, enzovoorts. 

 

Momenteel hebben wij de volgende educatieve evenementen beschikbaar, de vormingen kunnen op vraag georganiseerd worden, neem contact op met mieke@vzwzijn.be


Concerten

Deborah Ostrega en Ernst Löw stellen in een intieme sfeer de nummers van hun album  'De donkere kant van de liefde' voor.

We zoeken samen met het publiek naar een uitweg. De voorstelling raakt, ontroert, zalft, … en zet mensen aan om niet blind te zijn voor de moeilijkheden in relaties van henzelf en van anderen.

De bedoeling van deze concerten is om een intieme sfeer te reflecteren over familiaal geweld. We geven toeschouwers de ruimte om hun ervaringen te delen en zorgen ook voor ondersteuning van professionals. Het materiaal dat vzw Zijn ontwikkelt, is steeds voorhanden en mensen kunnen na het concert even napraten met professionals en elkaar (als ze dit wensen)

Geïnteresseerd om een concert bij te wonen: info data. Geïnteresseerd om zelf een concert te organiseren, neem contact op met mieke@vzwzijn.be

 

Vormingen

Workshop rond familiaal geweld


In één op zeven relaties is er sprake van familiaal geweld. 
  • Wat is geweld?
  • Welke vormen van geweld?
  • Wat kan je doen als je iemand kent die geweld meemaakt(e)?
  • Wat zijn de gevolgen van geweld in een relatie?
  • Wat kan je zelf doen?
 
Meer info:  mieke@vzwzijn.be

EQUI-X. Een kritische vorming over genderstereotypen en relaties: doorbreken van de mythes.

 
Een programma voor relationele en seksuele vorming met de focus op gender-gelijkheid en de preventie van geweld.
 
Tijdens deze vorming reiken we tools aan om samen met jongeren kritisch aan de slag te gaan met gender, seksualiteit, geweld, identiteit en discriminatie. Al deze werkvormen zijn gebundeld in een handleiding die gratis ter beschikking is. Je kan deze vorming naar je school brengen, neem contact op met koen@vzwzijn.be

Deze vorming maakt deel uit van het project EQUI-X, een Europees initiatief dat jongeren wil betrekken bij de preventie van geweld en het promoten van gendergelijkheid met een bijzondere aandacht voor de constructie van niet-gewelddadige modellen van mannelijkheid.
Kom meer te weten over dit Europees project op de website

 

Meer info:  koen@vzwzijn.be


Tentoonstellingen


We ontwikkelen steeds nieuw educatief materiaal in het kader van campagnes en acties. Ook organiseren wij eenmalige educatieve evenmenten, zoals film- of theatervoorstellingen. Blijf op de hoogte door onze agenda in de gaten te houden.