16.05.2012

Nieuwsbrief voorjaar 2012 Beweging tegen Geweld - vzw Zijn


Toneelvoorstelling “Tussentijd”, een toneelstuk van L.R.V.  Producties.
Op vrijdag 25 mei 2012 wordt om 19u00 - 't Arsenaal, Dijlepad (kant Kruidtuin) 2800 Mechelen het toneelstuk “Tussentijd” getoond. De voorstelling is gratis, inschrijven is echter vereist vóór 20 mei 2012 via mieke@vzwzijn.be of via het nummer  02/229.38.70
Meer info
Ronde Tafel Interculturele Bemiddeling bij Familiaal Geweld 
Wat is bemiddeling?
Welke organisaties doen aan bemiddeling en hoe pakken ze dit aan?
Waar moet men op letten?
Hoe werkt dit in een interculturele context?
Om deze en andere vragen te beantwoorden nodigen we u graag uit op de Ronde Tafel ‘Bemiddeling’ die doorgaat op vrijdag 15 juni  2012 (10u00-16u00)  in het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (Ernest Blerotstraat 1 – 1070 Brussel). Meer info via koen@vzwzijn.be
Lees meer

Congres Ouderenmis(be)handeling.
Op vrijdag 15 juni  2012 gaat het jaarlijks congres rond ouderenmis(be)handeling door in de gebouwen van De Factorij (HIG) te Schaarbeek. Voor verdere vragen kunt u terecht bij de medewerkers van het Vlaams Meldpunt Ouderenmis(be)handeling.
Meer info

Alcohol en Geweld
Op dinsdag 26 juni 2012 organiseert de Beweging tegen Geweld - Vzw Zijn samen met de Provincie West-Vlaanderen  een lezing over de relatie tussen Alcohol en Geweld. De lezing gaat door in het Provinciehuis ‘Het Boeverbos’ in Brugge en start om 14uur.
Meer info volgt,  hou onze website in het oog!
Fototentoonstelling ‘BANG’
Van 18 juni 2012 tot en met 29 juni 2012 kan je in het provinciehuis van West-Vlaanderen - Koning Leopold III-laan 31 8200 Brugge (Sint -Andries) de fototentoonstelling  ‘BANG’ bezoeken.

Actie ‘Ik ben Geweldig!’
Heel wat gezinnen worden geconfronteerd met geweld binnen hun gezin. De Beweging tegen Geweld – vzw Zijn lanceert een actie waarbij we gezinsleden vragen om een geweldige papa, mama, broer, zus of kind te zijn en geen gewelddadige papa, mama, broer, zus of kind!
U kan deze actie steunen door een t-shirt te kopen met het opschrift: Ik ben Geweldig!  Mama is Geweldig!  Papa is Geweldig!
Meer info

 

NIEUWS

CAW Nieuws - Brochure 'Kinderen slachtoffer van een schokkende gebeurtenis'
Het CAW ontwikkelde een brochure die antwoorden geeft op vragen waarmee je als volwassene zit, wanneer je geconfronteerd wordt met een situatie waarin kinderen slachtoffer zijn van een misdrijf.  Als ouder, leerkracht, familielid,... vraag je je vaak af wat dan eigen is aan reacties van kinderen op zo'n situatie, wanneer je best hulp inroept, wat je zelf kan doen en waar je ondersteuning kan vinden voor het kind of de jongere en voor jezelf.
Meer info

Iedereen kan slachtoffer worden van stalking. Tips voor mensen die gestalkt worden.
De term “stalking” verwijst naar het ongewenst indringen in het leven van een andere persoon. Essentieel hierbij is dat het indringen of lastigvallen, herhaaldelijk gebeurt en dat het ongerustheid of angst veroorzaakt bij het slachtoffer.
Lees meer

Wat voor relatie heb jij? Geweldig of Gewelddadig?
 Een lief hebben kan zeer leuk zijn. Je geeft elkaar cadeautjes, je laat merken dat je elkaar graag ziet, je doet samen leuke dingen, …  Aan een relatie zitten echter ook minder goede kanten. De vraag is wat kan en wat niet kan?
Lees meer

 

Wet over tijdelijk huisverbod
Op 12 mei 2012 stemde de Senaat het wetsvoorstel van Sabine de Bethune betreffende het tijdelijk huisverbod ingeval van huiselijk geweld. Dit houdt voor de uithuisgeplaatste persoon in dat hij of zij tot maximum tien dagen de woning niet mag betreden, alsook een contactverbod heeft met de personen met wie hij of zij samenleeft.
Het voorstel heeft alle parlementaire procedures doorlopen en zal in werking treden drie maanden na de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad.
Lees meer


Waarom zouden wij meer moeten tolereren?
Ze heeft er geen trauma aan overgehouden, maar één keer heeft ze zelf kordaat 'neen' moeten zeggen. Annemie Turtelboom loopt over van respect voor de vrouwen die getuigen over misbruik en seksuele intimidatie. 'Maar ermee naar buiten komen alleen is niet genoeg. Ze moeten ook klacht indienen', zegt ze. 'Voor deze feiten zou geen verjaring mogen bestaan.'
Lees meer


Hollaback tegen seksuele intimidatie op straat
We hebben het allemaal al meegemaakt. Je wordt nagefloten op straat, iemand maakt suggestieve gebaren of roept je na. Misschien werd je al eens aangeraakt door een wildvreemde, of erger… Seksuele intimidatie op straat is een groot probleem, maar wordt vaak gebagatelliseerd door daders, omstaanders én slachtoffers. Alsof het normaal is.
Lees meer


Vrijwilligers
vzw Zijn is op zoek naar vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd neem dan zeker contact op via 02/229 38 70 of via mieke@vzwzijn.be

Onze website is vernieuwd, neem eens een kijkje
http://www.vzwzijn.be/