Nieuwsbrief najaar Beweging tegen Geweld - vzw Zijn


Vrouwendag

Op 11 november gaat in Leuven de 40ste vrouwendag door. De vrouwendag staat dit jaar in het teken van krachtdadig optreden tegen geweld. Iedereen is van harte welkom in de Schouwburg, Bibliotheek Tweebronnen en Museum M, van 10.30u tot 19u. Inkom: 7 euro, kinderen -16 gratis.
Meer informatie

BANG!! Fototentoonstelling en prijsuitreiking

 

Van 21 tot en met 25 november gaat in het provinciehuis van Leuven n.a.v. de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen de fototentoonstelling  ‘BANG’ door. Op 25 november 2011 wordt u uitgenodigd om 16u00 voor de prijsuitreiking en receptie.  Inschrijven kan tot 17 november via mieke@vzwzijn.be
Meer informatie

Filmvoorstelling “die Fremde” een film van Feo Aladag

Op donderdag 1 december wordt om 19.30u in de Studio Skoop te Gent de film “die Fremde” vertoond. De film is gratis, inschrijven is echter vereist vóór 20 november via mieke@vzwzijn.be of via het nummer  02/229.38.70
Meer informatie

Actie ‘Ik ben Geweldig!’

Heel wat gezinnen worden geconfronteerd met geweld binnen hun gezin. De Beweging tegen Geweld – vzw Zijn lanceert een actie waarbij we gezinsleden vragen om een geweldige papa, mama, broer, zus of kind te zijn en geen gewelddadige papa, mama, broer, zus of kind!
U kan deze actie steunen door een t-shirt te kopen met het opschrift: Ik ben Geweldig!  Mama is Geweldig!  Papa is Geweldig!
Meer informatie

NIEUWS

Helft verkrachtingszaken geseponeerd

Ongeveer de helft van alle verkrachtingszaken die worden ingeleid bij de correctionele parketten in ons land, wordt na verloop van tijd geseponeerd. Dat blijkt uit cijfers van de jongste jaren die Open VLD-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu opvroeg bij minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V).
Lees meer

Tienermeisje pleegt zelfmoord na pesterijen op school

Een tienermeisje van zestien dat zich onlangs van het leven beroofde, heeft dat volgens haar familie gedaan omdat ze zwaar gepest werd op school. Haar 14-jarige broer is een antipestgroep op Facebook gestart. Het parket neemt de zaak heel ernstig.
Lees meer

Geweld is dagelijkse kost voor Vlaamse jongeren

Vloeken, roepen, bedreigingen: voor veel Vlaamse jongeren is het dagelijkse kost. Zeventig procent was thuis al getuige van geweld, driekwart werd ooit al slachtoffer van fysiek geweld op school. Daders daar zijn vooral medeleerlingen, maar ook leerkrachten maken er zich schuldig aan.
Lees meer

Cijfers partnergeweld

Op vier jaar tijd steeg het aantal dossiers van partnergeweld in ons land met liefst 11,73 procent. Het afgelopen jaar was 14,9 procent van de vrouwen slachtoffer van partnergeweld.
Lees meer

Klasse

In het november nummer van Klasse gaat het tijdschrift dieper in op intrafamiliaal geweld en de gevolgen ervan. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan kinderen die getuige zijn van geweld. Deze editie werd gerealiseerd door Klasse i.s.m. het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk en de Beweging tegen Geweld - vzw Zijn in functie van de witte lintjes campagne.
Lees meer

Vrijwilligers

Momenteel zijn we op zoek naar vrijwilligers voor onze kerstactie. Ben je geïnteresseerd neem dan zeker contact op via 02/229 38 70 of via mieke@vzwzijn.be